instagramda paylasmistim yapim asamasini. Fotograflar instagramdan. Bir cok instagram arkadasim tarafindan begenildi hatta denendi bile :) ve cok sevildi. Bir kezde blog arkadaslarim icin paylasmak istiyorum. Umarim sizde begenirsiniz :)
Malzemeler
- 1 Cay Bardagi Süt
- 1 Cay Bardagi Sivi Yag
- 1 Cay Bardagi Seker
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 3 Tane Yumurta
- 3 Kasik Kakao ( Eger Dr. Oetker Kakao olursa cok güzel oluyor)
- Alabildigi kadar Un
Puding icin
- 1 Paket Vanilyali Puding
- Yarim Litre Süt
- 2 Kasik Toz Seker
Üzeri icin
- Cilek
- Couverture Cikolata
Kekin Hazirlanisi
- Sekeri, vanilyayi ve yumurtayi iyice cirpiyoruz
- Sivi yagi ve sütünü ilave ediyoruz
- Bir paket ve aldigi kadar unu ekleyip yine cirpiyoruz
- En son olarak kakaosunu ilave ediyoruz ve hazirlanan karisimi kaliba aliyoruz
- 180 derece firinda yaklasik yarim saat pisiriyoruz
- Pisen keki sogumaya birakiyoruz, yalniz kalibindan cikarmiyoruz.
Puding hazirlanisi
- Genelde hazir puding paketlerinin arkasinda hazirlanisi yaziyor. Pudingimizi tarifine göre hazirliyoruz ve soguyan kekin üzerine döküyoruz. Ve bu sekilde pudingi sogumaya birakiyoruz.
- Aslinda ben bir hata yaptim burada kalbindan erken cikardim, cileklerini dizmeden. Siz cileklerini fotografta görüldügü gibi dizin kalibindan ayirmadan.
- Cileklerin üzerine erittigimiz couvertur cikolatayida kasik yardimiyla sekil verir gibi dagitin ve buzdolabina sogumaya birakin.
- Eger cikolata sevmiyorsaniz antep fistigi serpistirebilirsiniz :)
instagramdada yazdim; hizla tüketildi :) Iftardan sonra bilirsiniz insanin üzerine cok kötü bir yorgunluk cöküyor o yüzden pastama özen gösteremedim aslinda direk kalibiyla masaya getirdim :) ve sacma sapan kestim :) ama yinede cok begenildi. insaallah ileriki günlerde pastalarimin daha güzel fotograflarla tariflerini sizlere verecegim. Bu cooookkk pratik pastayi sizde denemek isterseniz simdiden afiyet olsun :)
Simdi pratik önerime geciyorum :) eminim biliyorsunuzdur ama yinede hatirlatmis olayim :)
Ben genelde yemeklerimde ve pastalarimda yagli kagit kullanirim daha pratik oluyor her acidan. Yagli kagidi kelepceli kaliba yerlestirirken, kelebcesini takmadan önce tabanina yerlestirin ve daha sonra kelepcesini takin ve kenarlarina tereyagi sürün ve un ekeleyinki pastanizi cikarirken hic zorlanmayin.
Umarim begenmissinizdir.
Sevgiler :)
gerçekten nefis görünüyor.Ellerinize sağlıkk.
YanıtlaSilTesekkür ederim canim güzel yorumun icin.
SilPratik tatlara bayılıyorum. O yüzden denemessem olmaz :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
Tesekkür ederim canim güzel yorumun icin. Gercekten güzel bir tarif :) begenmene sevindim :)
Silcanım gerçektende çok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık :)
YanıtlaSilsevgiler...
Tesekkür ederim canim güzel yorumun icin: Sevgiler canim :)
Silharıka olmuş canım ellerine sağlık/
YanıtlaSilTesekkür ederim canim güzel yorumun icin
Sileline saglık canım bayılırım cilekli pastalara
YanıtlaSilTesekkürler canim bende bayiliyorum :)
Silçok lezzetli gözüküyor ellerine sağlık
YanıtlaSilTesekkür ederim canim güzel yorumun icin
SilTesekkür ederim canim güzel yorumun icin. insaallah ugruycam bloguna :)
YanıtlaSiloff off sabah sabah nie gordum ki bunlariii
YanıtlaSil