2 Kasım 2013 Cumartesi

KENDiN YAP - DIY : KIZIMIN OKULUNDA ETKiNLiK VARDI LATERNE YAPTIK :)


Uzun zamandir yazmiyorum bloguma, sanki blogum terk edilmis gibi duruyordu :) o yüzden bir yerlerden baslamaliyim diye karar verdim artik yazmaya.

Yazamadigim dönem icerisinden beni merak edip soran blog arkadaslarima sonsuz tesekkürler sizi seviyorum :)))

Blogumu takip edenler bilir, blogumda kizimla yaptigimiz etkinliklerede yer veriyorum. Kizim bir kac ay oldu  baslayali anaokuluna, cok sükür hala birazcik " anneeee gitmeeee" :) diye aglasakta uyum sagladi sayilir. Gecen haftalarda bir etkinlik yaptik bir kac hafta oluyor ama ben simdi yayinliyorum.

Okuldaki etkinligimizin konusu Laterne yani Fener yapmakti, cocuklar önceden fener kagidini süsledi ve boyadi biz annelerde Laterne yapiminda yardimci olduk, belki biliyorsunuzdur belki bilmiyorsunuzdur Cadilar bayraminda fener yakarlar aksam gezerler disarida Laternelerle birlikte.

Bende sizinle paylasiyorum Laterne yapimimizi, kizim yapistirdi boyadi bende yardimci oldum :)





Zaten hersey hazirdi bize sadece yapistirmak kalmisti...



Emzigimizde olmassa olmazlardan tabi her daim yanimizda :) bu arada mavi gözüküyor normal de beyaz renkte :)



 Önce alt tabanini olusturuyoruz...



 Daha sonra üst tabanini yapistiriyoruz... Iste hazirrr :)



 Buda diger Anneciklerin yaptigi Laterneler :)



Insallah bundan sonra blogumu ihmal etmem bu kadar. Diger bir yayinimda görüselim :)



Sevgiyle Kalin :)



6 yorum:

  1. merhaba sanırım yurtdısındaısnız bız de ısvıcredeyız. yurtdısından blogları takıp etmek ortak noktalaırmız oldugu ıcın bana daha keyıf verıyor. kendı bloguma da beklerım

    bız de gecen sene Buyuk bır Turpu delıp laterne yapmıstık p zaman bayagı arastormstım Sank Martın gununde yanı 11 kasımda daha cok sank martın zanında geceleır bu sekılde laterne ıle dolasıp gordugu fakırlere bırseyler dagıtıp onlara ısık getırırmıs dıye laterne yaparlar. hatta laterne yuruyusu ya da Sank martın yuruyusu denır bu yuruyuse. snaırım cadılar bayramına denk getırmısler sızın kres cunku aslında sank martının yaptıgı guzel ve ulvı dını ıcerıklı bırsey olduu halde cadılar bayramı tamamen anlamsız bır gelenek maalesef.

    bu arada takıpteyım ıns.

    ben kapıya gelen cadılar bayramındakı coculara kapıyı acmadım kı bu adar anlamsız sacma sapan korkunc kostlerle bırbıını korkutup hırsız ve katıllerın hava kararınca kol gezdıgı bır bayramı cocuguma anlatmaıdm ama gecen sene bI zde latyerne yapıp Sank martın hakkında kıtaplar okudulalr oyun grubund aben de onu peygamberler ınsanlara bu sekılde yardım ederler dıye kendı tarafıma cektım hıkayeyı. henız kucukler kolay oluyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkür ederim canim güzel yorumundan dolayi. Kesinlikle banada keyif veriyor yurtdisindaki bloglari takip edip birseyler paylasmak ayni zamanda cok sevindim bloguma ugradigina herzaman gel :). Evet Cadilar bayrami bencede cok sacmalik, nedense hep cadilar bayramina getirler laternayla gezmeyi Almanyada, cadilar bayrami dolayisiyla laterne ile yürüyüs düzenlerler Almanlar. Kapiya gelen cocuklara ne yalan söyleyeyim ben actim ve avuc avuc verdim sekerleri yoksa kapima yumurta aticaklardi : ) bide temizlikle ugrasmayayim dedim :)

      Bende bizim bayramlari cocuklarima asilamak icin acikcasi onlar gibi hediyeler alip evi süslüyorum sirf bayramlarimizin özelligini kavrasinlar diye,.

      Bu güzel yorumun icin tekrar tesekkürler sana ugruycam mutlaka :)...

      Sil
    2. Ben Almanya'da yaşıyorum Katerina Bayramı'nda laterne yapmıştım çok güzel oldu

      Sil
  2. Neslicim çok güzel olmuşlar yavruların ve senin ellerine sağlık hemen yapılabilir güzel bir proje..o alt ve üst tabanlar nasıl hangi malzemeyle oluşturuldu kuzum onu da yazzıver.
    Ayrıca desteğinden dolayı teşekkür etmek istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim ben tesekkür ederim :) Canim onlar zaten hazir di, hazir verdiler bize alt ve üst tabani onlari biz yapmadik, biz sadece birlestirdik.

      Sil
  3. İnşallah canım ara vermezsin. Ben takipteyim hihih :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...